Дональд Трамп / REUTERS

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, в інтерв’ю, опублікованому 20 лютого у Financial Times, висловила думку, що Трамп "усвідомлює важливість і значення НАТО" попри його критику на адресу альянсу, передає Радіо Свобода.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг привітав Дональда Трампа, наголосивши, що "посилення альянсу є добрим як для США, так і для Європи".

Читайте такожТрамп підписав перші укази на посаді президента США

Відео дня

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв та голова МЗС Сергій Лавров висловили оптимізм щодо відносин з адміністрацією Трампа, зазначивши, що Москва готова зробити свій внесок у покращення відносин з Вашингтоном.

Папа Франциск заявив, що Дональд Трамп має послуговуватися етичними нормами у своїй роботі, допомагаючи бідним.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, президент України Петро Порошенко та лідер Косова Хашим Тачі у Twitter привітали Трампа, висловивши надію на добру співпрацю з його адміністрацією.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня Дональд Трамп склав присягу й офіційно став 45-м президентом Сполучених Штатів Америки.

Водночас у Вашингтоні відбулися акції протесту, приурочені до інавгурації нового президента США Дональда Трампа. Протестувальники розбили вітрини у кількох будівлях, серед яких Bank of America, у відповідь поліція застосувала сльозогінний газ.