Ілюстрація / REUTERS

У Сирії в результаті вибуху на складі боєприпасів загинули 15 російських найманців приватної військової компанії.

Читайте такожНазвані імена ще трьох ліквідованих у Сирії російських найманців, двоє з них воювали на Донбасі (фото, відео)Як повідомляє The Guardian, посилаючись на Сирійську групу з моніторингу дотримання прав людини, інцидент стався на сховищі боєприпасів у місті Табія Джазіра в провінції Дейр-Ез-Зор.

Як розповіли в моніторинговій групі, компанія відповідала за "захист нафтових і газових родовищ, контрольованих режимом Асада".

Відео дня

Відзначається, що росіяни супроводжували сили сирійського режиму при просуванні до нафтових і газових родовищ на східних берегах Євфрату, контрольованих сирійською опозицією.

Спостерігачі припускають, що сили Асада намагалися отримати доступ до зброї, що знаходиться на складі, однак привели у дію пастку з вибуховим пристроєм. Повідомляється, що від вибуху загинули 23 особи, 15 з яких були росіянами. Інші втрати, як передбачається, припали на сили сирійського режиму.

Нагадаємо, 7 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії загинули понад 100 бійців проурядових сил. Згодом стало відомо, що в Сирії ліквідували найманців російської приватної військової компанії «Вагнер». За даними ЗМІ, кількість убитих найманців «Вагнер» перевищила 200 осіб.