В Мексике от свиного гриппа продолжают умирать люди / DK1974 / turbina.ru

Як повідомили представники міністерства охорони здоров'я, останнім часом відмічена тенденція до зниження числа людей, що заразилися небезпечним вірусом, передає ИТАР-ТАСС.

Санітарна влада Мексики заявила, що необхідність оголошення тривоги у зв'язку з поширенням небезпечного захворювання не виникло. Між тим, кількість тих, що заразилися вірусом A/H1N1 значно перевищує показник першого місяця минулого року.

За офіційними даними, найбільша кількість хворих на грип зазначено в штатах Халіско, Мехіко, Сан-Луїс-Потосі і Нуево-Леон. Мінохоронздоров'я країни здійснює термінові заходи по боротьбі з розповсюдженням грипу. Зокрема, у різних регіонах республіки проводяться кампанії з вакцинації населення проти вірусу A/H1N1.

Відео дня

Читайте такожУ Мексиці понад 250 осіб померли від грипу, хворіє ще 2,4 тисячі

Санітарна влади звернулися до населення із закликом вжити додаткових заходів безпеки, а у разі появи симптомів захворювання негайно звертатися до лікарні. Представники міністерства охорони здоров'я закликали мексиканців розширити свій харчовий раціон за рахунок продуктів, багатих вітамінами C і D, а також вживати більше рідини.

У 2009 році в Мексиці зареєстровано спалах епідемії нового грипу, що змусив владу країни оголосити надзвичайний санітарний стан. Тоді протягом року в республіці було зафіксовано понад 70 тис. випадків зараження вірусом A/H1N1, близько 1,3 тис. осіб загинули.