Не виключено, що їх відправлять на білорусько-український кордон, повідомляє "Єврорадіо".

У понеділок, 17 березня, у місцевій поліклініці помітили великий наплив чоловіків за скеруванням військкомату на проходження медкомісії.

Експерти "Білоруського партизана" пов'язують дії військкоматів з підготовкою до мобілізації колишніх прикордонників і солдатів внутрішніх військ для посилення українсько-білоруського кордону через загрози військового вторгнення Росії на територію України або ескалації конфлікту всередині України.

Відео дня

Раніше з'явилася інформація, що білоруська авіація заступила на бойове чергування під Лунинцем, біля кордону з Україною.

Як повідомив портал Медіа-Полісся з посиланням на джерело, що побажало залишитися невідомим, в п'ятницю на аеродромі в Лунинці приземлилися гелікоптери МІ-8 та винищувачі МІГ-29, які з 15 березня заступили на бойове чергування.

МІГи - білоруські, базуються на авіабазах в Барановичах і Пружанах. Винищувачі укомплектовані ракетами далекої і ближньої дії. Інформація про кількість авіатехніки і озброєння не розголошується.

Також в Лунинець прибула велика група військових: пілоти, інженерний склад, група керівництва польотами. На який період в Лунінці затримаються бойові літаки, також невідомо.