Реувен Рівлін, президент, Ізраїль / timesofisrael.com


Як передає РІА «Новости», інавгурація проходить у будівлі Кнесету в Єрусалимі за скороченою програмою. Від пишної церемонії відмовився сам новий глава держави, вважаючи її недоречною в розпал операції в секторі Газа. 

Рівлін склав присягу в залі парламентських засідань у присутності свого попередника, депутатів, міністрів, безлічі гостей. Двоє рабинів з військового рабинату протрубили в шофари, і спікер Кнесету Юлій Едельштейн проголосив: «Хай живе президент Держави Ізраїль». «Хай живе», - повторили присутні.

Читайте такожПрезидентом Ізраїлю обраний екс-спікер парламенту Рівлін

Відео дня

Рівлін, за якого на червневих виборах проголосували більшість парламентаріїв, став десятим президентом за 66 років існування Ізраїлю. Уродженець Єрусалиму, переконаний супротивник того, щоб йти з окупованих арабських земель, 74-річний Рівлін двічі ставав спікером Кнесету і лише один раз брав участь у роботі уряду на посаді міністра зв`язку.

В Ізраїлі, парламентській республіці, президент наділений представницькими функціями, а реальна влада зосереджена в руках прем`єра-міністра. Термін повноважень глави держави становить сім років.