Що буде після арешту Навального / REUTERS

Штаби Олексія Навального по всій Росії у зв'язку з його взяттям під варту негайно починають підготовку до масштабних мітингів. Акції мають відбутися найближчої суботи, 23 січня.

Читайте такожУкраїна відреагувала на затриманням Навального в Росії

Про це у Twitter повідомив керівник мережі регіональних штабів Навального Леонід Волков. За його словами, прихильники політика не мають наміру чекати нового суду і вимагатимуть його негайного звільнення.

Відео дня

«Ми всі розуміємо: єдина провина Навального в тому, що він наважився вижити після того, як Путін отруїв його. І не лише вижив, а й розслідував цей замах на вбивство. Те, що Путін за це кинув його у в'язницю — майже настільки ж мерзенний злочин, як і сам замах», - висловився Волков.

Повернення Навального в Росію

  • Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння минулого літа.
  • Його літак мав приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво".
  • Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навальний затриманий за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію в якості умовно засудженого за злочин.
  • Сьогодні в підмосковних Хімках суд заарештував опозиціонера Олексія Навального на 30 діб. Засідання проводилося в "виїзному режимі". Сам Навальний назвав процес свавіллям і насмішкою над правосуддям.