Байден і Путін зустрінуться 16 червня / фото REUTERS

Президент США Джо Байден перед зустріччю з російським колегою Володимиром Путіним погодився з його словами про найнижчий рівень відносин між двома країнами.

Про це він заявив напередодні в ході саміту G7, пише Reuters.

Відповідаючи на питання, чому Путін залишається при владі відтоді, як у відставку пішов Борис Єльцин (1999 рік), Байден віджартувався: "Він - Володимир Путін". Він також назвав Путіна автократом і зазначив, що "вони володіють величезною владою і їм не потрібно відповідати перед публікою".

Відео дня

Він зазначив, що економіка Росії в 13 разів слабша за американську і "слабша, ніж це може здатися".

Читайте такожБайден пояснив своє небажання виходити на спільну прес-конференцію з Путіним

"У Росії є свої власні дилеми, пов'язані зі своєю економікою, з COVID і не тільки з США і Європою в цілому, але і з Близьким Сходом", - підкреслив американський президент.

Діяльність РФ, заявив він, суперечить міжнародним нормам. Як приклад він навів ситуацію з Сирією.

Байден також сказав, що Путін має рацію в тому, що відносини РФ і США знаходяться на низькому рівні. "Він правий, це низька точка", - президент США.

Зустріч Байдена і Путіна

  • Зустріч Байдена і Путіна запланована на 16 червня в Женеві.
  • 6 червня Байден розповів про свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним. Байден зазначив, що друзі, партнери і союзники США дивляться на світ під тим же кутом зору, що і Сполучені Штати. "Ми єдині в реагуванні на виклики Росії в питаннях європейської безпеки, починаючи від її агресії в Україні", - сказав Байден. Він запевнив, що США будуть рішуче захищати демократичні цінності та власні національні інтереси.
  • Байден також підкреслив, що США не хочуть конфлікту з РФ, а хочуть стабільних і передбачуваних відносин, хочуть працювати з Росією в питаннях стратегічної стабільності і контролю над озброєннями.
  • 9 червня стало відомо, що президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін проведуть переговори в Женеві на віллі XVIII століття.
  • Джо Байден почав свою першу закордонну поїздку в статусі президента США, звернувшись до росіян, що ті зіткнуться з "серйозними і значними" наслідками, якщо будуть займатися шкідливою діяльністю.