Перші два етапи перенесені в Естерсунді / фото biathlonworld.com

Виконавчий комітет Міжнародного союзу біатлоністів позбавив Білорусь права прийняти восьмий етап Кубка світу з біатлону.

Читайте такожМіжнародний олімпійський комітет не визнав сина Лукашенка президентом НОК БілорусіПро це повідомляється на сайті IBU.

Він повинен був проходити в Раубічах з 3 по 6 березня 2022 року.

Відео дня

Тепер він перенесений в громаду Контіолахті у Фінляндії. 

"Рішення про перенесення заходу було прийнято Виконавчим комітетом з урахуванням поточної ситуації в Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Перші два етапи Кубка 26-28 листопада проходитимуть у шведському Естерсунді.

Протести в Білорусі

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. По всій країні почалися страйки.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей були затримані, багатьох з них при затриманні і в СІЗО сильно били. Сотні людей постраждали, загинули кілька людей.
  • Європейський Союз не визнав результати виборів президента Білорусі і вважає Лукашенка нелегітимним президентом.
  • 17 вересня Європарламент не визнав перемогу Лукашенка на виборах, водночас визнав Координаційну раду білоруської опозиції тимчасовим представницьким органом білорусів.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що" інавгурація " Лукашенка не означає визнання його легітимності на посаді президента.