Тимур Бекмансуров / фото t.me/breakingmash

У мережу потрапили витримки з допитів батька та колишньої дівчини 18-річного Тимура Бекмансурова, який 20 вересня відкрив стрілянину по студентах у Пермському державному університеті.

Витяги опублікував Telegram-канал LifeShot.

Витяги з допиту батька пермського стрілка

За словами батька стрілка, вони з його матір'ю вже багато років розлучені, жили не разом, але часто зідзвонювалися.

"Я не бачив, щоб Тимур переживав через моє розлучення з дружиною. Сприйняв все спокійно. Однак, що у нього творилося в душі, мені невідомо", – зазначив він.

"Про особисте життя Тимур ніколи не розповідав, про романтичні стосунки мені нічого відомо не було. Він ніколи не вживав алкоголь, наркотики, не курив, так як після операції, перенесеної при народженні, йому не можна було, – заявив батько Бекмансурова. – Яких-небудь дивацтв в його поведінці я ніколи не помічав, ніяких дивних думок або планів не висловлював. З ким Тимур спілкувався, мені невідомо".

За його словами, в їхній родині ні у кого не було проблем з психікою, ніхто не перебував на обліку у психіатра.

Витяги з допиту колишньої дівчини пермського стрілка

Колишня дівчина Бекмансурова розповіла, що в школі він був "привітним та товариським хлопчиком", "відвідував театральний гурток".

Читайте такожБійня в Пермському університеті: батько стрілка був найманцем на Донбасі та у ЧечніЗа її словами, після першого розставання у школі вони відновили стосунки у 2020 році та зустрічалися близько року.

"Наші стосунки були хорошими, ми ходили на побачення. Тимур не жадібний, вихований, в громадських місцях поводився адекватно. Обіймав мене, цілував, підтримував. Крім мене Тимур з дівчатами не зустрічався та сексуальні стосунки ніколи не підтримував. Ми з ним в статевий зв'язок не вступали. Бекмансурову це було нецікаво, і на такі теми ми навіть не розмовляли", – зазначила вона.

"До мене ставився з повагою, ніколи не підвищував голос, не застосовував фізичну силу. Ми рідко сварилися. Ініціатором стосунків були обидва. Бачилися рідко через навчання, в основному у вихідні дні. Спілкувалися через соцмережі або телефоном. Самооцінка у нього була на низькому рівні, він ніколи не звеличував себе. На критику на свою адресу реагував адекватно, не психував. Періодами була зміна настрою, він ставав сумним, у нього з'являлася апатія", – додала дівчина.

У травні 2021 року, за її словами, вони припинили спілкування: "Мені було з ним нудно, мене обтяжувало. Він сам запропонував розлучитися, сказавши, що йому нецікаво".

Називав розстріли людей "прикольними"

Дівчина також розповіла, що Бекмансуров говорив з нею про розстріл людей та висловлювався про це позитивно, вважаючи, що це "прикольно":

"Навіть після подій в м. Казань, де колишній учень школи озброївся і напав на дітей, Тимур не засуджував його дії. А лише висловився, що той не відповів за свої слова в частині кількості людей, яких хотів убити, і не зробив цього...".

Тимур Бекмансуров 20 вересня перед розстрілом в університеті / скріншот

"Пару раз Бекмансуров надсилав мені відео, як стріляють зі зброї по людях, в групи людей, як відрізають голови. Мені це було неприємно, і я йому це висловлювала, але Тимур говорив, що це нормально".

"Взагалі, про людство він відгукувався негативно, пояснюючи, що люди "прогнили", засуджуючи одностатеві стосунки, людей з темним кольором шкіри – мігрантів. Висловлювався, що розчарувався у всій ситуації, що склалася в світі. Бекмансуров в Бога не вірив і взагалі ні в кого не вірив".

Дівчина зазначила, що в березні 2021 року, коли він проходив комісію для отримання зброї, у нього були проблеми з психіатром. Але на платному прийомі він отримав довідку, а потім і дозвіл на зброю.

"Що спонукало Бекмансурова на такі дії, мені невідомо. Чому він так вчинив і що було в його голові, я сказати не можу. Він не був злою людиною, Він, навпаки, постійно віджартовувався, агресію відкрито не виявляв", – зазначила дівчина.

Чув "дзвін" та найбільше дбав про кота

За словами колишньої дівчини Бекмансурова, він скаржився, що у нього болить голова, особливо вранці:

Читайте також"Гнів переповнює мене": у мережі показали фото стрілка, який влаштував криваву бійню у Пермі (відео)"Говорив, що чує "дзвін". До лікарні не звертався. Говорив, що вживав речовини, що містять нікотин, які допомагають усунути болі. Вживав снюс. Сигарети він не курив, алкоголь не вживав. Максимум міг випити баночку пива".

Також він їй розповідав, що хотів би служити за контрактом, але не може через проблеми зі здоров'ям:

"Ставили діагноз: бронхіальна астма та плоскостопість. Розповідав, що народився слабкою дитиною з патологією. На тілі у нього, на спині та животі, були шрами, які з'явилися після усунення патологій. Тимур соромився своїх шрамів".

Відносини з матір'ю, за словами дівчини, у Бекмансурова були напружені, близько він з нею не спілкувався, а ось про батька навпаки – відгукувався позитивно:

"Відгукувався про матір так, що вона багато від нього вимагає. Жодного разу я не бачила, щоб він виявляв ласку до мами. Найбільше Бекмансуров дбав про свого кота. Взагалі, він любив тварин. Батько Тимура жив за межами міста. Батьки розлучилися, коли йому було 5-6 років, батько справно платив аліменти. Про нього Тимур відгукувався позитивно, говорив, що проходив службу за контрактом і раніше служив у правоохоронних органах".

Стрілянина в Пермському університеті: що відомо

Вранці 20 вересня в Росії у Пермському Державному університеті сталася стрілянина.

В результаті стрілянини шестеро людей загинули, ще 29 – постраждали.

Злочинця, 18-річного Тимура Бекмансурова знешкодив молодший лейтенант Калінін. При затриманні він стріляв у нього вісім разів.

При собі у нападника знайшли рушницю Huglu Atrox Pump, патронтаж, 100 патронів і сумку з документами.

Стрілець тривалий час планував напад, збирав гроші на рушницю та ретельно готувався.

Вас також можуть зацікавити новини