Байден і Путін зустрінуться 16 червня / фото Official White House Photo

Проривів за підсумками зустрічі президентом РФ і США Володимира Путіна і Джо Байдена очікувати не слід, прогнозує російський опозиціонер Дмитро Гудков.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апостроф".

Байден, за його словами, буде змушений піднімати питання, пов'язані з правами людини, з демократією в Росії і Білорусі тощо. Своєю чергою, у Путіна, на думку опозиціонера, дуже архаїчне уявлення про устрій світу.

Відео дня

"Він ще живе в епоху, коли є метрополії і колонії. Коли Індія - це колонія Британії, все, що знаходиться на пострадянському просторі – це колонія Росії і так далі. Цілком очевидно, що в цьому ключі Байден навіть не зрозуміє, що Путін мав на увазі. Тому звичайно, вони можуть домовитися про програму роззброєння, новий договір СНО-2 – це можливо", - прогнозує він.

Читайте такожБайден назвавши лідера Кремля "гідним суперником" і прокоментував свою фразу про "Путіна-вбивцю"

Гудков припускає, що Байден буде позначати Путіну певні "червоні лінії". 

"А Путін - це людина, яка, на жаль, неадекватно оцінює ситуацію і отримує інформацію не так, як сучасні політики, - з різних джерел. Він раб папочок: що йому силовики напишуть, то і буде. Йому написали, що Майдан у Києві американці організували, він у це вірить. Йому написали, що ЦРУ намагається організувати збройне повстання в Росії, він в це вірить. Звідси в Росії з'являються такі закони про іноземних агентів, небажані організації. Тому досить складно двом світам про що-небудь домовитися, тому що вони абсолютно по-різному дивляться, у них різна картина світу", - констатував він.

Зустріч Байдена і Путіна запланована на 16 червня в Женеві.

6 червня Байден розповів про свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним. Американський президент зазначив, що друзі, партнери і союзники США дивляться на світ під тим же кутом зору, що і Сполучені Штати.

Він запевнив, що США рішуче захищатимуть демократичні цінності та власні національні інтереси.

Байден також зазначив, що Сполучені Штати не хочуть конфлікту з РФ, а хочуть стабільних і передбачуваних відносин, хочуть працювати з Росією в питаннях стратегічної стабільності і контролю над озброєннями.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірче Джоане очікує, що президент Байден під час зустрічі з Путіним поставить питання про агресивні дії Росії в світі, контроль за стратегічними озброєннями і тему кліматичних змін.