Раніше він затвердив ліки проти COVID-19 / Ілюстрація REUTERS

На Шрі-Ланці на коронавірус захворіла міністр охорони здоров'я Павітра Ванняраччі. Раніше вона затвердила в якості офіційних ліків від COVID-19 сироп з трав.

Про це повідомляє BBC.

Читайте такожФранцузькі лікарі підготували нові рекомендації щодо боротьби з коронавірусом

Відео дня

Рекламований трав'яний сироп був виготовлений місцевим шаманом. За словами знахаря, прийом "ліків" мав був діяти як "довічне щеплення від коронавірусу". Шаман заявив, що побачив рецепт "ліків" в примарному сні – серед іншого, до його складу увійшов мед і мускатний горіх.

Ванняраччі приймала сироп для профілактики останні кілька тижнів, проте дав позитивний результат на COVID-19.

Новий штам коронавірусу з Британії

  • У грудні 2020 року в Британії виявили новий штам коронавірусу та у зв'язку з цим в Лондоні та на південному сході Англії ввели жорсткі карантинні заходи. Пізніше стало відомо, що в Об'єднаному Королівстві виявлено ще один новий вид коронавірусу.
  • Багато країн припинили з Великобританією авіасполучення.
  • У МОЗ закликали українців утриматися від поїздок до Великобританії, Данії, Нідерландів та Австралії, де вже зафіксовані випадки циркуляції саме цього штаму коронавірусу.
  • Вчені з Великобританії прогнозують, що новий штам коронавірусу, названий VOC 202012/0, на 56% заразніше, ніж відомий раніше, що може викликати збільшення смертності.