Умено Суміяма і Коуме Кодама народилися в 1913 році на острові Седо \ фото Guinness World Records

Сестри з Японії, які прожили більше 107 років і 300 днів, стали найстарішими нині живучими близнюками в світі і потрапили в Книгу рекордів Гіннеса.

Умено Сумияма і Коуме Кодама народилися в 1913 році на острові Седо в перфектурі Кагава. В Умено четверо дітей, у Коуме - троє. За словами рідних, обидві сестри ставляться до свого довголіття з гумором.

Зараз Умено і Коуме живуть в будинках престарілих в різних частинах країни, сертифікати їм відправили поштою - через побоювання у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Відео дня

Читайте такожПерша в "клубі 127": у Таджикистані померла найстаріша у світі жінка

Новий рекорд був приурочений до Дня шанування старших - національного японського свята, яке відзначається щорічно.

Умено Суміяма і Коуме Кодама побили попередній рекорд, поставлений в 2000 році японськими сестрами-близнюками Кін і Джин (їм було 107 років і 175 днів). Кін померла у січні 2000 року, а Джин померла через рік у віці 108 років. В останні роки життя у себе в Нагої сестри стали знаменитостями.

В Японії найвища в світі тривалість життя, тут також найбільше довгожителів.

За даними Книги рекордів Гіннеса, найстаршій нині живучій жінці на планеті 118 років - цей титул належить японці Кане Танака з острова Фукока. Найстаріший чоловік - народжений в 1908 році пуерториканець Еміліо Флорес Маркез, йому 112 років, передає Бі-бі-сі.

Титул найстаршої з коли-небудь живучих людей планети належить француженці Жанні Кальман (122 роки і 164 дні). Серед чоловіків цей рекорд поставив японець Тітецу Ватанабе, який прожив 116 років і 54 дні.

Вас також можуть зацікавити новини