Ювілей письменниці буде святкуватися на державному рівні / фото osvitanova.com.ua

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що видатна поетеса Леся Українка надихає її вчити українську мову.

Читайте такожМайбутніх чиновників зобов'яжуть складати іспит з української: деталі й терміни нововведення (відео)Про це Сіммонс повідомила у Twitter.

"Я згадую Лесю Українку сьогодні, в день її народження. Крім своїх дивовижних дарів як письменниці та активістки-феміністки, вона володіла десятьма мовами. Я не знаю, що може бути для мене кращим натхненням продовжувати працювати над моєю українською, ніж її приклад!" - наголосила британський дипломат.

Відео дня

Вам може бути цікаво 

  • Сьогодні виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки.

  • В 2021 році ювілей письменниці буде святкуватися на державному рівні за указом Володимира Зеленського. Міністерство культури та інформаційної політики запустило сайт "Леся Українка: 150 імен", де з'явиться перелік всіх заходів на честь поетеси, а також унікальні малюнки і брендинг з Лесею, які можна буде завантажити.

  • Серед інших заходів також планується дискусії на Радіо Леся та Косач Talks, експозиції та перформанс, а також представлення повного нецензурованого видання творів Лесі Українки у 14 томах. 

  • Ювілейні заходи будуть проводитися кілька днів і їх можна буде відвідати в Українському домі (вул. Хрещатик, 2).