Зараз жінка перебуває в психіатричній лікарні \ фото twitter.com/pietrampedi

Мешканка ПАР, яка стверджувала, що народила 10 дітей за один раз і таким чином побила світовий рекорд, насправді навіть не була вагітна.

Про це повідомила влада південноафриканської провінції Гаутенг. На початку червня ЗМІ повідомляли, що 37-річна Госіаме Тамара Сітхоле народила десятерню в лікарні Преторії за допомогою кесаревого розтину. Після цього регіональна влада намагалася встановити, що саме сталося, і ось тепер повідомила про результати свого розслідування.

"Лікарі з'ясували, що Сітхоле останнім часом дітей не народжувала, - сказано в заяві адміністрації Гаутенга, на яку посилається місцеве видання The South African. - Крім того, було встановлено, що останнім часом вона не була вагітна".

Відео дня

Як передає Південноафриканський сайт Times LIVE, місцеві соціальні працівники були стурбовані у зв'язку зі станом психіки Сітхоле, і 18 червня відправили її в лікарню.

Читайте такожВлада не може знайти десять дітей, яких нібито за один раз народила мешканка ПАР"Спочатку вона повинна була провести в лікарні 72 години... але відповідно до закону Про охорону психічного здоров'я, лікарі рекомендували залишити її в лікарні ще на сім днів для спостереження", - повідомляє адміністрація Гаутенга.

За даними лондонської газети i, адвокат жінки повідомив, що її тримають у лікарні проти волі, і він звернеться до суду з вимогою про її звільнення.

Деякі засоби масової інформації, які повідомляли про "вагітність" Сітхоле, публікували її фотографії з великим животом. Про те, яким саме чином були зроблені ці знімки, зараз не повідомляється.

Як пише i, сім'я ймовірного батька Тебого Цотеці минулого тижня повідомила, що "десятерню не бачила і покладалася на слова його подруги, яка подзвонила, щоб повідомити про народження".

"Він кілька разів намагався відвідати свою подругу і новонароджених, але вона відмовлялася розповідати про своє місцезнаходження і стан дітей, - також сказано в повідомленні. - Сім'я вирішила, що до тих пір, поки у нас не буде іншої інформації, ми робимо висновок, що Тебого Цотеці і Госіаме Сітхоле десятерню не народжували".

I цитує заяву Міністерства охорони здоров'я ПАР, яке також вивчало обставини історії. "Результати нашого попереднього розслідування знову підтвердили, що в лікарні "Стів Біко" ніякої десятерні не було, - кажуть у Міністерстві. - Ми також встановили, що цей медичний заклад округу Цване жодним чином не міг забезпечити народження десяти немовлят, там немає навіть можливостей для народження близнюків".

Крім того, влада Гаутенга має намір подати в суд на редактора сайту Pretoria News Пієта Рампеді, який написав про "десять немовлят", і медіахолдинг Independent Group, що володіє ресурсом. Серед іншого Pretoria News стверджував, що, незважаючи на заяви влади, немовлята дійсно народилися, а влада заперечувала це, намагаючись приховати медичну недбалість.

"Подібні твердження є помилковими, безпідставними і спрямовані тільки на підрив хорошої репутації академічної лікарні" Стів Біко" і уряду провінції Гаутенг", - сказано в заяві регіональної адміністрації, передає Бі-бі-сі.

У травні ЗМІ повідомляли про новий рекорд за кількістю дітей, що народилися в одних пологах, коли мешканка Малі Халіма Сіссе народила дев'ять дітей у Марокко.

Поки це досягнення офіційно не відзначено Книгою рекордів Гіннеса, а рекорд зараз належить американці Наді Сулеман, яка народила вісьмох в 2009 році. Її діти були зачаті в результаті екстракорпорального запліднення.

Вас також можуть зацікавити новини