Церемонію відвідають племінники королеви, а також родичі принца Філіпа / фото REUTERS

У церемонії поховання чоловіка королеви Єлизавети ІІ герцога Единбурзького принца Філіпа 17 квітня візьмуть участь до 30 осіб, зокрема троє родичів з Німеччини.

Про це повідомляється на сайті Букінгемського палацу.

Читайте такожБританські військові провели першу повну репетицію похорону принца Філіпа

Відео дня

Зазначається, що окрім дружини принца королеви Єлизавети II, дітей та онуків церемонію відвідають племінники королеви, а також родичі принца Філіпа, зокрема наслідний принц Баденський Бернхард і Філіп Гогенлое-Лангенбургскій і інші.

О 14:40 за місцевим часом (о 16.40 за Києвом) труну з тілом принца Філіпа винесуть із Віндзорського замку та, після здійснення Королівського салюту, помістять у Land Rover. Труна буде накрита особистим штандартом принца, на вершині розмістять його меч і кашкет ВМФ.

Процесія на чолі з оркестром Гвардійського гренадерського полку, полковником якого принц Філіп був впродовж 42 років, попрямує у бік каплиці Святого Георгія. За труною йтимуть четверо дітей герцога - принци Чарльз, Ендрю, Едуард і принцеса Анна, а також його внуки принци Вільям і Гаррі. Сама Єлизавета II приїде до каплиці в The Bentley State Limousine окремо від усіх.

Похоронна служба пройде на території Віндзорського замку і триватиме приблизно 50 хвилин, її проведе декан Віндзора. Члени королівської родини, які відвідають похорон у каплиці:

  1. Герцогиня Корнуольська;
  2. Графиня Уессекська;
  3. Віконт Северн;
  4. Леді Луїза Маунтбаттен-Віндзор;
  5. Герцогиня Кембриджська;
  6. Містер і місіс Тіндалл;
  7. Принцеса Йоркська Беатріс, Едоардо Мапеллі Моцці;
  8. Принцеса Євгенія, Джек Бруксбенк;
  9. Леді Сара та містер Даніель Чатто;
  10. Герцог Глостерський;
  11. Герцог Кентський;
  12. Принцеса Олександра, Почесна леді Огілві;
  13. Наслідний принц Баденський, принц і Ландграф фон Гессен, принц Гогенлое-Лангенбурга;
  14. Графиня Маунтбаттен Бірманська.

Нагадаємо, принц Гаррі прилетів на церемонію, але його вагітна дружина Меган за порадою лікарів залишилася в Каліфорнії, де вони живуть.

Труну герцога Единбурзького опустять в королівський склеп. Архієпископ Кентерберійський виголосить благословення, а хор виконає Національний гімн. Потім Її Величність королева, члени королівської сім'ї та сім'я герцога Единбурзького покинуть каплицю через Галілейський ганок. 

Похорон транслюватимуться в прямому ефірі по телебаченню і радіо. 

Смерть принца Філіпа: що відомо