Перший мітинг Трампа може відбутися вже в червні / фото REUTERS

Колишній президент США Дональд Трамп готується до організації мітингів у США, щоб повернутися у велику політику.

Про це повідомляє The New York Post з посиланням на обізнане джерело з оточення екс-президента.

За їхніми даними, перший мітинг запланований вже на Червень. Графіки решти мітингів ще узгоджуються, тому дати і місця проведення поки не оголошені.

Відео дня

Крім того, Трамп нібито готує великий мітинг на День незалежності США 4 липня.

Нагадаємо, що екс-президент не виступав на мітингах з 6 січня, проте він не виключав можливості балотуватися на пост президента США у 2024 році.

Читайте такожТрамп вимагає від республіканців припинити використовувати його ім'я для збору коштів

Імпічмент: що відомо про справу

  • Палата представників Конгресу США 13 січня 2021 року оголосила імпічмент президенту США Дональду Трампу. Його звинувачують у підбурюванні до заворушень і штурму будівлі Капітолію, які відбулися 6 січня під час обговорення результатів виборів.
  • 6 січня у Вашингтоні сотні прихильників Трампа увірвалися в будівлю Капітолію у той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії вибірників на виборах президента і віце-президента Сполучених Штатів.
  • Після кількох годин заворушень поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.
  • Дональд Трамп є єдиним президентом США, якому Палата представників двічі оголошувала імпічмент, і він може стати першим, який підданий імпічменту після відходу з посади.