У США горить хімзавод / REUTERS

В американському місті Роктон (штат Іллінойс) загорівся хімічний завод компанії Chemtool Inc. Пожежники поки практично нічого не можуть зробити з вогнем, а влада говорить про загрозу екологічної катастрофи.

Як повідомляє NBCNews, місцеві жителі чули на фабриці потужні вибухи. Над палаючим заводом піднялися стовпи густого диму.

Причини загоряння на сьогодні невідомі. Пожежники очікують, що завод буде горіти кілька днів, поки всі горючі хімікати не вигорять. Вести боротьбу з вогнем поки занадто небезпечно.

Голова міської пожежної охорони Кірк Вілсон заявив, що спроби гасити вогонь за допомогою води можуть призвести до небезпечного забруднення річки Рок, яка протікає зовсім поруч.

"Перш за все, ми не хочемо настання екологічного кошмару. Тож ми зупинили операції з водою на цьому етапі, зупинили придушення», - пояснив він.

Компанія Chemtool Inc., якій належить завод, виробляє мастильні матеріали, рідини для роботи з металом, миючі засоби та інше.

Читайте такожБіля Єрусалима розгорілися пожежі, людей евакуюють (фоторепортаж, видео)

Влада стурбована, що в ході пожежі в атмосферу з димом потраплять небезпечні хімікати - сірчана кислота, азот і свинець.

Вас також можуть зацікавити новини