КНДР провела випробування ракет / ілюстрація ua.depositphotos.com

Командування Збройних сил США проводить тісні консультації з союзниками після ракетних випробувань КНДР в Японському морі.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному Twitter-акаунті Індо-Тихоокеанського командування американських ЗС.

"Ми знаємо про запуск балістичної ракети КНДР в Японському морі сьогодні вранці та ведемо тісні консультації з Південною Кореєю, Японією, а також з іншими регіональними союзниками і партнерами", – наголошується в повідомленні.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда в ефірі телеканалу NHK заявив, що розпорядився діяти за трьома напрямками: забезпечити збір, аналіз даних та своєчасне інформування населення, гарантувати безпеку судноплавства й повітряного транспортного сполучення та приготуватися до позаштатних ситуацій.

Читайте такожНевідомий літак атакував підтримувану Іраном базу ополченців у Сирії – ReutersЗа даними агентства Kyodo, Кісіда повинен був відправитися у префектуру Акіта, але після ракетних випробувань він повертається в Токіо на екстрене засідання Ради національної безпеки, присвяченому інциденту.

Запуск ракет КНДР: подробиці

Раніше повідомлялося, що військові КНДР провели чергові випробування балістичних ракет, запустивши один (а за версією Токіо – два) такий снаряд у бік Японського моря.

Ракета була випущена близько 10:17 за місцевим часом (4: 30 за Києвом) з майданчика в околицях міста Сінпо, розташованого на узбережжі Японського моря.

Вас також можуть зацікавити новини