Санкції проти Росії - Вашингтон відповів на "дзеркальні" санкції Кремля короткою фразою / Фото: REUTERS

Вашингтон відреагував на анонсоване Москвою видворення американського посла Джона Саллівана у відповідь на введенні США санкції.

Про це йдеться у відповіді Держдепартаменту США на запит Reuters.

Читайте такожМЗС Литви викликало "на килим" російського посла через політику РФСША нагадали, що новий пакет санкцій проти Росії є розплатою за її втручання у президентські вибори, хакерські взлами, залякування України та низку інших зловмисних дій.

Відео дня

Реагуючи на анонсовану МЗС Росії висилку посла «для консультацій» Вашингтон обмежився короткою фразою: «Відповідь Росії була ескалаційною і гідною жалю».

Санкції проти Росії та відповідь Кремля

  • За втручання у вибори і діяльність з дезінформації під обмеження потрапили 32 фізичних і юридичних особи, за підтримку російських спецслужб - шість технологічних компаній. З США видворять десять російських дипломатів.
  • Глава російського МЗС Сергій Лавров, коментуючи обмеження, заявив, що Росія дзеркально відповість на висилку десяти російських дипломатів із США.
  • На відміну від оголошення посла персоною нон грата, така проміжна форма демаршу приймаючої сторони означає, що через якийсь час глава дипмісії може повернутися. При цьому у Віденській конвенції про дипломатичні зносини від 1961 року опції «відправити посла на консультації» взагалі немає.