Боррель заявив, що сьогодні міністри розглянуть "ситуацію на українському кордоні з розміщенням російських військ" / фото REUTERS

Віце-президент Європейської комісії, високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель закликає Росію відвести війська від кордону України.

Читайте такожПапа Римський висловив стурбованість загостренням на Донбасі та закликав до миру

Як передає кореспондент УНІАН, про це Боррель сказав у Брюсселі перед початком неформального засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Відео дня

Високий представник ЄС заявив, що сьогодні міністри розглянуть "ситуацію на українському кордоні з розміщенням російських військ".

"Ця ситуація є дуже небезпечною, і ми закликаємо Росію відвести її війська від українського кордону", - наголосив Боррель.

Він нагадав, що сьогодні на засідання Ради ЄС запрошений міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який пояснить членам Ради ЄС, якою є ситуація на українсько-російському кордоні.

"Відносини з Росією не покращуються, навпаки, напруження посилюється у різних формах", - зазначив Боррель.

Також Рада ЄС обговорить ситуацію з видворенням російських дипломатів з Чехії і ситуацію з ув'язненням критика Кремля Олексія Навального, яка викликає тривогу в європейських політиків.

"Я отримав листа від його команди. Ми дуже занепокоєні станом здоров'я пана Навального", - повідомив Боррель і нагадав, що усі 27 країн-членів ЄС просять РФ надати необхідну медичну допомогу опозиціонеру Навальному.

Вас також можуть зацікавити новини: