За даними італійських ЗМІ, Туамі вже перебуває у в'язниці в Барі / фото REUTERS

В італійському місті Барі поліція затримала 36-річного алжирця, якого підозрюють у членстві в терористичному угрупованні "Ісламська держава" та причетності до теракту 2015 року в Парижі.

Читайте такожПриревнував наречену: у Мадриді водій "швидкої" вбив медбратаПро це повідомляє DW з посиланням на італійську поліцію.

Підозрюваний, як вважають, передав підроблені документи терористам, які атакували в листопаді 2015 року в Парижі концертний зал "Батаклан" та ресторан неподалік стадіону "Стад де Франс". Внаслідок нападу тоді загинули 130 осіб, близько 350 людей були поранені.

Відео дня

Італійська газета La Repubblica назвала ім'я підозрюваного - Атмане Туамі. Слідчі встановили, що він разом з двома братами був членом осередку "Ісламської держави", який діяв у Бельгії та Франції.

За даними італійських ЗМІ, Туамі вже перебуває у в'язниці в Барі, куди він потрапив за володіння фальшивими документами.

Теракти в Парижі у 2015 році

  • Теракти в Парижі і його передмісті сталися пізно ввечері в п'ятницю 13 листопада 2015 року.
  • Майже одночасно були здійснені кілька атак: вибухи біля стадіону "Стад де Франс" в Сен-Дені, розстріл відвідувачів кількох ресторанів, а також бійня в концертному залі "Батаклан".
  • Жертвами теракту стали 130 осіб і понад 350 були поранені.
  • У Міністерстві юстиції Франції заявили, що бельгієць Уссама Атар був ідейним натхненником терактів у Парижі 13 листопада 2015 року і в Брюсселі 22 березня 2016 року.