Хіларі Клінтон назвала Трампа "маріонеткою" / фото REUTERS

Колишній держсекретар США Хілларі Клінтон має намір з'ясувати, чи розмовляв чинний президент Дональд Трамп з президентом РФ Володимиром Путіним напередодні штурму Капітолію.

Про це вона заявила під час подкасту You and Me Both, передає The Hill.

Клінтон хоче отримати записи розмов американського лідера від 6 січня, щоб дізнатися, чи спілкувався він з Путіним. Політик додала в Twitter, що необхідно провести розслідування для встановлення зв'язків Трампа з російським лідером. Вона вважає, що це дозволить відновити збиток, нанесений національній безпеці США, і не допустити, щоб «маріонетка знову зайняла крісло президента».

Відео дня

Читайте такожНа інавгурацію Байдена у Вашингтон прибули близько 25 тисяч нацгвардійців

За словами Клінтон, чотири роки президентства Трампа показали, що він зневажає демократію. Крім того, влаштовані його прихильниками заворушення у Вашингтоні продемонстрували, що так само зневажливо до політичної системи ставляться і його «спільники», підкреслила вона.

Обрання Байдена президентом США і штурм Капітолію

  • 6 січня спільне засідання обох палат Конгресу, під час якого повинні були бути затверджені підсумки голосування в Колегії вибірників, було перервано через масові заворушення на Капітолійському пагорбі, влаштовані тисячами прихильників Трампа. Агресивно налаштовані протестувальники увірвалися в будівлю Конгресу, поліції довелося евакуювати законодавців. Повідомляється, що під час заворушень загинули не менше чотирьох осіб. Для наведення порядку в Капітолій була спрямована Національна гвардія США.
  • 7 січня Конгрес США офіційно затвердив демократа Джо Байдена на посаді наступного президента США, яку політик повинен зайняти 20 січня. Байден набрав понад 270 затверджених Конгресом голосів вибірників.
  • Церемонія вступу Джо Байдена на посаду пройде при посилених заходах безпеки. Крім тисяч поліцейських будуть задіяні понад 20 тисяч солдатів Національної гвардії.