У Кабулі прогримів вибух біля будівлі школи \ фото REUTERS

Щонайменше 25 людей загинули під час вибуху поруч з будівлею школи в афганській столиці. Десятки людей поранені, повідомляє місцева влада.
 

Читайте такожУ Кабулі смертник підірвав приватну школу: 24 загиблих та понад 50 поранених (фото)Вибух прогримів, коли учні покидали будівлю школи, повідомляє Бі-бі-сі. На фотографіях, розміщених в соцмережах, видно шкільні портфелі, що лежать на вулиці.

Більшість постраждалих - дівчатка, повідомила представник Міністерства освіти.

Відео дня

Ніхто поки не взяв на себе відповідальність за цей вибух.

Дашт-е-Барчі-район на заході Кабула, в основному населений шиїтами-хазарейцями. Раніше цей район часто ставав об'єктом нападів сунітських ісламістських бойовиків.

Близько року тому напад було скоєно на місцеву лікарню, в результаті загинули 24 людини, серед яких - жінки, діти і немовлята.

На кого конкретно було націлено сьогоднішній напад, поки не ясно.

За повідомленнями з Кабула, місто в цей час було жваве: люди вирушили за покупками, вони готувалися відзначати наступного тижня мусульманське свято розговіння Ід аль-Фітр.

Ніхто поки не взяв на себе відповідальність за цей вибух \ фото REUTERS

Місія ЄС в Кабулі опублікувала в "Твіттері" заяву, в якій говориться, що напад на учнів школи для дівчаток - це напад на майбутнє Афганістану.

Виведення американських військ з Афганістану

У квітні президент США Джо Байден оголосив, що 1 травня США почнуть виведення військ і виведуть контингент до 11 вересня. Військові, необхідні для охорони американського посольства в Кабулі, залишаться після 11 вересня.

Ситуація в Афганістані, звідки йдуть американські війська, серйозно турбує не тільки влада в Кабулі, а й сусідні країни.

Представники руху "Талібан" пригрозили відновити бойові дії проти іноземних військ в Афганістані, якщо військові не вкладуться в термін відходу з цієї країни.