У Капітолії США скасували засідання після інформації про підготовку до нового штурму / REUTERS

Палата представників США перенесла розгляд законопроекту щодо реформи поліції на вечір середи після отриманого попередження про чергову можливу спробу штурмувати Капітолій.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожДержсекретар США назвав основні цілі адміністрації Байдена

За інформацією ФБР і міністерства внутрішньої безпеки США, екстремісти змовляються захопити Конгрес 4 березня. Втім, правоохоронцям неясно, чи мали продовження ці обговорення у контексті нападу.

Один з поінформованих у спецслужбах співрозмовників уточнив журналістам, що це переважно онлайн-чати, які не вказують прямо на рішучі дії проти Конгресу.

Поліція Вашингтону підтвердила, що отримала розвідувальні дані щодо «можливої змови з метою штурму Капітолію певною групою ополченців у четвер, 4 березня».

Правоохоронці готові протидіяти потенційним ризикам. Будівлю й прилеглу територію на цей час укріпили додатковими силами безпеки.

Прихильники теорії змоги QAnon вважають, що 4 березня відбудеться інавгурація колишнього президента Дональда Трампа. Між 1793 та 1933 інавгурація часто припадала на 4 березня або близько цієї дати.

Штурм Капітолію: що відомо

  • 6 січня у Вашингтоні сотні прихильників Трампа увірвалися в будівлю Капітолію, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії виборників на виборах президента і віце-президента США.
  • Після декількох годин заворушень поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.
  • Станом на 15 січня у США в зв'язку зі штурмом Капітолію було арештовано більш як 100 осіб.
  • Палата представників Конгресу США 13 січня оголосила імпічмент президенту США Дональду Трампу. Його звинувачують у підбурюванні до заворушень і штурму будівлі Капітолію, які відбулися 6 січня під час обговорення результатів виборів.
  • 13 лютого Сенат США не зміг оголосити імпічмент 45-му президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу.
  • Дональд Трамп є єдиним президентом США, якому Палата представників двічі оголошувала імпічмент.

Головні новини України та світу на ранок 4 березня