Пєсков заявив, що заява Ердогана щодо Криму "залишила неприємний слід"/ фото REUTERS

Висловлювання президента Туреччини Тайіпа Ердогана щодо Криму не руйнують перспективи проведення його майбутнього візиту до Росії.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу "Росія-1", повідомляє "ТАСС".

"Я б не став якось так надмірно екзальтувати ситуацію. Все-таки Туреччина - це наш партнер, з яким у нас дуже розвинені відносини і - на тлі цих розвинених відносин - з яким також у нас зберігаються розбіжності. Позиція Туреччини, позиція пана Ердогана щодо Криму нам добре відома, і вони її не приховували", - зазначив Пєсков.

За словами представника Кремля, подібні заяви "трохи, так би мовити, залишили неприємний слід".

Читайте такожЛітак з російськими туристами зіткнувся зі зграєю орлів, двигун випустив стовп полум'я (відео)"А проте, це жодним чином не руйнує перспективи проведення успішного, змістовного і конструктивного робочого візиту президента Ердогана в Росію", - додав Пєсков.

Він заявив, що терористична активність в Ідлібі становить велику небезпеку, ця проблема стане темою переговорів Путіна і Ердогана.

Позиція Туреччини щодо Криму

Як повідомляв УНІАН, Ердоган неодноразово заявляв, що Туреччина не визнає незаконну окупацію Криму. Аналогічну заяву він зробив під час виступу в ООН.

А у Міністерстві закордонних справ Туреччини повідомили, що результати виборів до Державної Думи Російської Федерації у Криму не мають для них юридичної сили