Що обговорюватимуть Путін і Байден у Женеві / фото Official White House Photo

Президент США Джо Байден в ході зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним 16 червня в Женеві обговорить "практично всі теми, які зараз хвилюють" сторони. Переговори заплановані на 13:00.

Про це повідомляє РБК.

За словами помічника російського президента Юрія Ушакова, переговори складатимуться з трьох частин.

Відео дня

"Перша - бесіда у вузькому складі, потім у розширеному. Потім невелика перерва на чай і каву й потім продовження переговорів", - зазначив помічник Путіна.

Читайте такожБайден пояснивши своє небажання виходити на спільну прес-конференцію з Путіним

В ході переговорів обговорять всі теми, які хвилюють РФ та США, в тому числі стан і перспективи розвитку російсько-американських відносин, питання стратегічної стабільності, боротьбу з кіберзлочинністю, проблематику економічного співробітництва, клімат і Арктику.

Крім того, сторони торкнуться регіональних проблем, у тому числі Близького Сходу, Сирії, Лівії, ситуації навколо іранської ядерної програми, Афганістану, Корейського півострова, Нагірного Карабаху та України. При цьому Ушаков не виключив, що Путін і Байден можуть торкнутися питання Білорусі та Олексія Навального.

По завершенню переговорів президенти виступлять на прес-конференціях.

Зустріч Байдена та Путіна: що відомо

Зустріч Байдена і Путіна запланована на 16 червня в Женеві.

6 червня Байден розповів про свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним. Американський президент зазначив, що друзі, партнери та союзники США дивляться на світ під тим же кутом зору, що і Сполучені Штати.

Він запевнив, що США рішуче захищатимуть демократичні цінності та власні національні інтереси.

Байден також зазначив, що США не хочуть конфлікту з РФ, а хочуть стабільних і передбачуваних відносин, хочуть працювати з Росією в питаннях стратегічної стабільності і контролю над озброєннями.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірче Джоане очікує, що президент Байден під час зустрічі з Путіним поставить питання про агресивні дії Росії в світі, контроль за стратегічними озброєннями і тему кліматичних змін.

Водночас президент США Джо Байден заявив, що російська агресія на Донбасі не є перешкодою для України на шляху до вступу в НАТО.