В ЄАЛС вважають, що вакцини на основі мРНК зможуть нейтралізувати "індійський" штам / фото REUTERS

Читайте такожІндійська влада ігнорувала попередження про небезпечну мутацію коронавірусу - ЗМІВакцини проти COVID-19 з використанням матричної РНК, такі як Pfizer-BioNTech та Moderna, ймовірно, здатні "нейтралізувати" так званий "індійський" варіант коронавірусу - лінії поколінь B.1.617.

Про це на прес-конференції в середу, 12 травня, розповів голова відділу вакцинації Європейського агентства лікарських засобів (ЄАЛС) Марко Кавалері.

За його словами, регулятор уважно відстежує нові дані про "індійський" штам та існують докази того, що такі вакцини можуть йому протистояти.

Відео дня

"Дані здаються досить обнадійливими щодо того факту, що, принаймні, вакцини на основі матричної РНК зможуть нейтралізувати цей варіант, хоча б тою мірою, яка гарантує достатній захист", - сказав Кавалері, відповідаючи на запитання про вакцини проти "індійського" штаму.

Він також зазначив, що ЄАЛС не заперечує можливу ефективність проти цього штаму й інших векторних вакцин, проте зараз регулятор чекає "реальних даних" щодо застосування вакцини AstraZeneca в Індії.

Коронавірусна криза в Індії