Вибори в Німеччині проходять за змішаною системою / фото REUTERS

На сьогоднішніх виборах до Бундестагу в Німеччині Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС), який представляє Армін Лашет, і Соціально-демократична партія Німеччини (СДПН) на чолі з Олафом Шольцем отримують приблизно однакову підтримку виборців.

Про це свідчать результати екзитполів, передає Deutsche Welle.

За даними опитувань виборців, обидві партії набирають по 25 відсотків голосів. На третьому місці - партія "Союз-90 /Зелені", яка набрала 15 відсотків голосів.

Попередньо, правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" і Вільна демократична партія (ВДП) набрали по 11 відсотків голосів. За даними екзитполів соціологічної служби Infratest dimap, до парламенту також проходить Ліва партія, за яку проголосували 5 відсотків виборців.

Читайте такожБез Меркель: у Німеччині проходять вибори нового складу Бундестагу (фоторепортаж)

Вибори в Бундестаг: що відомо

Вибори до німецького парламенту відбуваються за змішаною системою. За місця у Бундестазі змагаються 47 партій.

Чинний канцлер ФРН Анґела Меркель після 16 років на чолі уряду вирішила не висувати свою кандидатуру на цих виборах.

За прогнозами, кількість депутатів у наступному парламенті знову зросте. У нинішньому складі Бундестагу - 709 депутатів, що є рекордною кількістю. Визначена законом мінімальна кількість мандатів - 598.

Виборчі дільниці під час голосування на виборах до Бундестагу працювали 26 вересня з 8:00 ранку. Загалом близько 60,4 мільйона громадян Німеччини мали право проголосувати на цих виборах, з них приблизно 2,8 мільйона - вперше.