Rafale відрізняється сучасною авіонікою / Фото Dassault Rafale, REUTERS

Російський винищувач Су-35 програв за можливостями бойового застосування у французького Dassault Rafale.

Про це пише Деловая столица.

Військову техніку порівняли у ході навчань Військово-повітряні сили Єгипту. Обидва літаки знаходяться на озброєнні єгипетських військових і були випробувані один проти одного для взаємної оцінки їхніх якостей і можливостей бойового застосування.

Відео дня

За умовами бою Су-35 атакував Rafale. У відповідь Rafale заглушив радар російського винищувача, позбавивши його можливості прицілювання, після чого "умовно збив".

Читайте такожШвейцарія закупить винищувачі F-35 на $5,5 мільярдаЕксперти не виключають, що результати можуть вплинути на подальші закупівлі Єгипту винищувачів у Росії.

Rafale відрізняється сучасною авіонікою, зокрема потужними засобами радіоелектронної боротьби, і великою номенклатурою високоточної зброї.

Су-35 – проміжна модель, розроблена на основі Су-27, доти, доки не будуть завершені роботи над Су-57. Експерти зауважують достатньо бідний набір авіоніки й порівняно невелику дальність пошуку цілі – меншу за заявлену виробниками.

Видання зазначає, що винищувач росіян поступається французам майже за всіма показниками, включаючи надійність і набір зброї.

Чому це важливо

Навесні 2021 року іноземні ЗМІ писали, що Україна розглядає закупівлю багатоцільових французьких винищувачів Rafale, американських F-16 або F/A-18 Hornet (виробництва Boeing та інших) для заміни радянських МіГ-29. Т. Згодом це питання порушили у медіа в контексті візиту Еммануеля Макрона до Києва.

Тоді ж генерал-полковник Сергій Дроздов на засіданні профільного парламентського комітету презентував плани з масштабних закупівель техніки за кордоном. На першому етапі передбачає закупівлю 6-12 літаків до 2025 року.

Як писала Rzeczpospolita, український план з заміни українського військового флоту, який охоплює також гелікоптери, навчальні й транспортні літаки, передбачає витрати на рівні 12 мільярдів доларів

Наразі українські льотчики літають на МіГ-29, Су-27, Су-25 та Су-24М. Всі вони випущені у 1981-1991 рр. Вже за 10 років вони не зможуть виконувати бойові завдання.

Вас також можуть зацікавити новини