Як відмити чашку від нальоту / фото ua.depositphotos.com

Після частого заварювання чаю на кружці часто залишається темний наліт, який не так просто відтерти губкою. Це дуже псує вигляд посуду, особливо якщо він білого кольору. Позбутися чайних плям можна як народними засобами, так і за допомогою побутової хімії.

Як відмити чашку лимонною кислотою

Сік лимона або лимонна кислота прекрасно справляються зі старими плямами. Засипте в чашку 2 чайні ложки лимонної кислоти або влийте сік половини лимона. Розітріть по стінках чашки і залиште на 5 хвилин. Промийте чашку гарячою водою і витріть залишки бруду губкою.

Як відмити чашку содою

Читайте такожЯк вважати окуляри: прості способи домашнього ремонтуХарчова сода – незамінний помічник у видаленні різних плям. Її можна використовувати в чистому вигляді, але це може пошкодити покриття чашки. Для м'якого очищення до столової ложки соди додайте кілька крапель теплої води і замісіть кашку. Розмажте її по стінках чашки і видаліть наліт губкою.

Відео дня

Як очистити наліт за допомогою зубної пасти

З видаленням старих і засохлих плям добре справляється зубна паста. Невелику кількість пасти нанесіть на губку або непотрібну зубну щітку. Протріть найбільш забруднені місця.

Як відмити чашку за допомогою солі

Забруднення можна відмити за допомогою солі крупного помелу. Але цей спосіб не дуже надійний: крупиці солі можуть пошкодити поверхню чашки, через що з'являються тріщини. Для дбайливого очищення замочіть чашку на 2 години в сольовому розчині. Для цього налийте в кухоль теплу воду і розчиніть 1 ч.л. солі.

Побутова хімія для брудної чашки

Найпростіший спосіб "оновити" посуд – використовувати засіб для миття. Добре справляється з нальотом крем для чищення посуду. Розподіліть його по поверхні чашки і залиште на пару хвилин. Після використання засобу не забудьте добре обполоснути посуд кілька разів.

Як запобігти появи нальоту

Щоб на чашці не засихав наліт, її потрібно мити теплою водою відразу після пиття. Також можна заварювати листовий чай замість пакетиків – він не утворює "плівку".

Вам також може бути цікаво: