Кадр з фільму "Охоронець дружини кілера"

Що подивитися на вихідних: комедійний бойовик з Райаном Рейнольдсом, гідна українська анімація і онлайн-новинки

08:31, 24.06.2021
10 хв.

Цього тижня на українських кіноманів чекає величезний асортимент новинок на будь-який смак. Тут і комедійний бойовик "Охоронець дружини кілера" з Райаном Рейнольдсом, і український мультфільм "Віктор_Робот", і документалка про українську музику 60-х "Вусатий фанк", і багато іншого. Крім того, стрімінгові сервіси Disney+ і Netflix також не залишили своїх глядачів без свіжого видовища. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 24 червня

Світовий кіноринок на тлі масової вакцинації і певного поліпшення ситуації з поширенням коронавірусу поступово приходить до тями, і тому до українських кінотеатрів нарешті добирається все більше цікавих прем'єр.

До слова, зали кінотеатрів в Україні після більше року обмежень тепер дозволили знову заповнювати на 100% місць. Так, погані новини для кіноманів, які вже звикли насолоджуватися порожніми сусідніми місцями і тишею в залі, але хороші новини для кінотеатрів, які в умовах карантину понесли величезні збитки.

Отже, цього тижня в український кінопрокат виходить комедійний бойовик "Охоронець дружини кілера" / Hitman's Wife's Bodyguard (США, 2021) з Райаном Рейнольдсом ("Дедпул", "Король вечірок"), Семюелем Л.Джексоном (Нік Ф'юрі в кіновсесвіті Marvel, фільми Тарантіно) і Сальмою Хайек ("Від заходу до світанку", "Фріда"). Фільм стане продовженням комерційно успішної комедії "Охоронець кілера" 2017 року випуску.

Цього разу професійний охоронець Майкл Брайс займається проведенням спеціальної операції, мета якої – запобігти кібератаці, яка може призвести до краху Європейського союзу. Допомагають йому в цьому старі знайомі – кілер Даріус Кінкейд і його дружина Соня.

Цього разу в акторському складі фільму ще більше гучних імен – Антоніо Бандерас ("Маска Зорро", "Чотири кімнати"), Морган Фрімен ("Втеча з Шоушенка", "Крихітка на мільйон"), Гері Олдмен ("Дракула", "П'ятий елемент").

У світовий кінопрокат фільм вийшов трішки раніше, ніж в Україні, а тому у нас вже є перші оцінки критиків і глядачів. Так, на IMDb у фільму оцінка 6,5 з 10 балів, а на Rotten Tomatoes – 27% схвалення від критиків і 79% від аудиторії. При цьому картина вже встигла очолити американський бокс-офіс.

Також 24 червня в український прокат нарешті виходить анімаційна стрічка "Віктор_Робот" (Україна, 2020), що стала володарем призу глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю 2020 і найкращим анімаційним фільмом за версією Національної премії кінокритиків "Кіноколо" 2020. Крім того, пісня "Пола-ла-ла" до фільму була відзначена "Золотою дзигою" 2021. На IMDb мультфільм "Віктор_Робот" має рейтинг 7 з 10 балів.

Події фільму відбуваються в далекому майбутньому. Штучна зірка, яка повинна забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Вікі, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає. Дівчинка разом зі своїм помічником – крихітним роботом Віктором – відправляється на його пошуки. Так починаються захоплюючі пригоди двох друзів.

Режисером-постановником фільму став Анатолій Лавренишин – учасник і переможець багатьох міжнародних фестивалів, серед яких Міжнародний Роттердамський кінофестиваль, Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів в Клермон-Феррані, Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів в Аннесі та інші.

Героїв стрічки озвучили зіркові українські актори Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв і Марія Аглоткова. До створення саундтреку до фільму приєдналися Dakh Daughters, Мар'яна Головко, Марк Галаневич ("ДахаБраха"), Антон Слєпаков ("Вагоновожаті").

Виробництво фільму тривало більше трьох років, а працювали над стрічкою майже 200 професіоналів. Фільм був створений студією анімації "Червоний собака" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Крім того, цього тижня в українських кінотеатрах покажуть документальний фільм "Вусатий фанк" (Україна, 2020), що розповідає про розвиток української поп-музики наприкінці шістдесятих років минулого століття. Тоді, після періоду "відлиги" в СРСР почали створюватися музичні колективи, покликані стати аналогами західних рок-гуртів. Вони отримали назву ВІА – "вокально-інструментальні ансамблі". Наступне десятиліття прийнято вважати "золотою" епохою української поп-музики.

Любителів кінокласики порадують ретроспективні покази музичної драми "Легенда про піаніста" / La leggenda del pianista sull'oceano (США, Італія, Франція, Великобританія, 1998), свого часу відзначеної цілої низкою престижних нагород і номінацій. Картина розповідає історію чоловіка, який з моменту свого народження провів все життя на круїзному лайнері, що курсував між Америкою і Європою. Він жодного разу не сходив на берег, але якимось загадковим чином навчився віртуозно грати на роялі, розважаючи пасажирів лайнера. З ним були пов'язані дивовижні історії, а його життя перетворилося на легенду. Головну роль у фільмі виконав Тім Рот ("Чотири кімнати", "Обмани мене"), а музику до нього написав знаменитий Енніо Морріконе.

Для бажаючих полоскотати нерви в український кінопрокат вийде трилер "Флешбек" / The Education of Fredrick Fitzell (Канада, 2020), також відомий під назвою фільм "Вибір Фредеріка Фітцелла". Фільм розповість про чоловіка на ім'я Фред Фітцелл, якого наздогнала криза середнього віку. У цей самий момент він знайомиться з людиною, яка покаже головному герою всі варіанти майбутнього життя, і йому слід вибрати один з них. Головну роль в картині виконав Ділан О'Брайен, відомий за трилогією "Той, що біжить лабіринтом".

На IMDb у фільму рейтинг 5,6 з 10 балів, а на Rotten Tomatoes – 55% схвалення від критиків і 66% від аудиторії.

Ще один новий трилер у кінопрограмі на тиждень – фільм "Хижаки" / Endangered Species (США, Кенія, 2021). За сюжетом фільму, забезпечена американська родина відправляється в Кенію насолоджуватися яскравою відпусткою і незабутніми пригодами в савані. Однак після нападу розлюченого носорога на їхній автомобіль, вони опиняються одні посеред дикої африканської природи, повної голодних хижаків, далеко від цивілізації, без всякої надії на допомогу. На IMDb у фільму рейтинг 4,5 з 10 балів, а на Rotten Tomatoes – 18% схвалення від критиків і 22% від аудиторії.

Ну а для наймолодших кіноглядачів підійдуть анімаційний фільм "Бджілка Майя 3. Місія "Золоте яйце" / Maya the Bee 3: The Golden Orb (Німеччина, Австралія, 2021) і сімейний фентезі "Руфус: Хроніки чарівної країни" / AdventuresofRufus: TheFantasticPet (США, Франція, 2020).

Що нового онлайн з 24 червня

Цього тижня Disney+ продовжить задавати тон на стрімінгових сервісах. По-перше, 23 червня вийшов третій епізод міні-серіалу "Локі" / Loki (США, 2021) про одного з найпопулярніших персонажів кіновсесвіту Marvel. Вже три епізоди поспіль проект продовжує утримувати високі рейтинги – на IMDb у нього середня оцінка 9,1 з 10, а на Rotten Tomatoes – 96% схвалення від критиків і 89% від аудиторії. "Локі" вже охрестили найуспішнішим на даний момент серіальним проектом Disney+ в межах кіновсесвіту Marvel, і це на тлі доволі високих показників попередніх двох міні-серіалів – "Ванда/Віжен" і "Сокіл і Зимовий солдат".

Багато в чому серіал зобов'язаний успіхом виконавцю головної ролі Тому Хіддлстону, чий бог хитрості та обману Локі практично з моменту своєї першої появи в кіновсесвіті Marvel у фільмі "Тор" (2011) завоював шалену популярність. Тож не дивно, що рано чи пізно для нього виділили окремий проект, навіть незважаючи на те, що персонаж, здавалося б, був остаточно вбитий Таносом у фільмі "Месники: Війна нескінченності" (2018).

Увага, далі присутні спойлери!

Нагадаємо, основні події серіалу відбуваються практично відразу після того, як під час подорожі Месників в минуле у фільмі "Месники: Завершення" (2019) Локі, що втік з 2012 року, потрапляє під контроль секретної організації "Управління часовими змінами". Там йому пояснюють, що в результаті цієї події альтернативна версія Локі створила нову часову лінію, поставивши під загрозу перебіг Священної тимчасової лінії, в якій, власне, і відбувалися всі попередні події кіновсесвіту Marvel. Щоб запобігти відродженню хаотичного мультивсесвіту "Управління" намагається завербувати Локі. Адже незабаром стає зрозуміло, що насправді після створення нової часової лінії з'явилося кілька варіантів Локі,й один з них – жіноча варіація у виконанні Софії Ді Мартіно – найбільш небезпечний.

Наприкінці другого епізоду Локі / Том Хіддлстон втікає від "Управління часовими змінами" за Локі / Софією Ді Мартіно, і в третьому епізоді на глядачів чекає зіткнення героїв віч-на-віч. І тут же офіційно підтверджується один пікантний факт – персонаж Локі бісексуальний. Таким чином, він став першим великим ЛГБТК+ персонажем в кіновсесвіті Marvel.

В цілому ми погодимося, що серіал "Локі" поки виходить досить гідним уваги – актори, гумор, костюми, спецефекти, музика, сюжетні повороти, всілякі відсилання... Загалом все те, за що ми любимо Marvel. Єдине, що аж надто "Локі" нагадує культове британське шоу "Доктор хто", хоча не сказати, що це так уже й погано.

Крім того, 25 червня на Disney+ вийде перший епізод сімейного серіалу "Таємниче товариство Бенедикта" / TheMysteriousBenedictSociety (США, 2021), знятого за однойменною серією дитячих романів Трентона Лі Стюарта, що виходили в 2007-2019 роках. У центрі сюжету – четверо талановитих дітей, зібраних загадковим містером Бенедиктом для порятунку світу від його злісного брата-близнюка.

Тим часом на Netflix 25 червня відбудеться прем'єра драмеді-серіалу "Секс/життя" / Sex/Life (США, 2021). У центрі сюжету – нудьгуюча вірна дружина і турботлива мати Біллі. Героїня занурюється в спогади про свою божевільну юність, відверто описуючи свої спогади упереміш з еротичними фантазіями в щоденнику. І ось одного разу ці записи знаходить її чоловік Купер. Головну роль в серіалі виконала колишня черлідірша і модель Сара Шахі, до цього більше відома за епізодичними і другорядними ролями в популярних серіалах.

Крім того, цього тижня Netflix викотить кілька повнометражних фільмів минулих років, знятих іншими кінокомпаніями, серед яких: пригодницька комедія "Джуманджі: новий рівень" / Jumanji: The Next Level (США, 2019) з Дуейном Джонсоном, Джеком Блеком і Карен Гіллан, захвалений критиками романтичний фільм "Маленькі жінки" / Little Women (США, 2019) від Грети Гервіг з Сіршею Ронан, Еммою Уотсон, Флоренс П'ю, Меріл Стріп та Тімоті Шаламе, слешер "Чорне Різдво" / Black Christmas (США, 2019) з Імоджен Путс.

Ну а любителі світу моди з 26 червня зможуть подивитися на Netflix документальний фільм "Чудо-хлопчик" / Wonder Boy (Франція, 2019), який отримав номінацію на César Awards 2020. Фільм розповість історію дизайнера Олів'є Рустена, який є художнім керівником модного дому Balmain з 2011 року. Тоді його призначення стало справжньою сенсацією – мало того, що йому було всього 25 років, він також був відносно невідомим.

***

Також у вас є можливість подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся