У публікаціях на Pornhub жителі Китаю називають мітингувальників «сепаратистами» / tjournal.ru

Жителі Китаю, які виступають проти акцій протесту в Гонконзі, опублікували на порносайті PornHub ряд роликів з критикою опозиціонерів.

Про це повідомляє Quartz.

Відомий порносайт PornHub юзери використовують замість платформ Twitter, YouTube і Facebook, де їх пости блокуються.

Відео дня

Читайте такожУ Гонконгу поліція стріляла по протестувальниках (відео)

У публікаціях на Pornhub вони називають мітингувальників «сепаратистами», які застосовують насильство відносно поліції і пересічних громадян.

Наприклад, користувач основної китайської соцмережі Weibo під ніком Шу Чан, на яку підписано три мільйони осіб, розповіла, що вона регулярно публікує на порноресурсі відеоролики з критикою протестувальників в Гонконзі.

Повідомляється, що більшість роликів на порносайті містять словосполучення «гонконгські бунтівники». Враховуючи, що порносайти, в тому числі і Pornhub, заблоковані на території Китаю, юзерам, які виступають проти опозиції, доводиться використовувати VPN для доступу до ресурсу.

Варто відзначити, що це не перший випадок використання порносайтів у протестах в Гонконзі. У червні власники місцевих ресурсів порно закликали користувачів вийти на мітинг проти законопроекту про екстрадицію в Китай. Замість роликів «для дорослих» адміністратори опублікували звернення про необхідність відволіктись від перегляду еротичного контенту і вийти на вулицю.

Як повідомляв УНІАН, протести в Гонконзі тривають з червня. Жителі міста виступали проти прийняття закону про екстрадицію правопорушників на запит китайської влади.

23 жовтня у місцевому парламенті Гонконгу офіційно відкликали законопроект, який би дозволив екстрадицію правопорушників на територію Китаю.

Таким чином, влада колишньої британської колонії, яка нині є спеціальним адміністративним районом КНР, виконала одну з п'яти вимог учасників акцій протесту. Однак це не зупинило протести.