Іноді навіть більша кількість жиру не рятує ситуації.
Яєчня - смачний і корисний сніданок, який до того ж легко готувати. Але іноді все псує прилипання яєць до дна сковороди - навіть якщо ви при цьому кладете більше жиру. Видання Express розповіло, що у такому разі може врятувати.
Одне з рішень, які пропонують кухарі, - смаження яєць у воді. Інші радять взагалі відмовитися від сковороди на користь мікрохвильовки. Але є ще один спосіб посмажити яйця, уникнувши при цьому ризику пригорання та необхідності використовувати жир чи воду. Йдеться про папір для випічки.
"Якщо вам не подобається готувати яйця з олією, спробуйте використати папір для випічки. Це чудовий лайфхак. Олія при цьому не потрібна, і яйця не прилипнуть", - каже Лія Кейт Макдоннелл, яка веде сторінку на YouTube.
Видання пише, що існує думка, начебто цей метод забезпечує навіть кращий результат, ніж класичне смаження: смак жовтка стає яскравішим, а білок — легким і чистим.
Якщо ви хочете отримати хрусткі краї, то кришку потрібно зняти зі сковороди за деякий час до кінця готування. Однак будьте обережні: сковорода не повинна бути надто гарячою, інакше папір може підгоріти.
Хоча поверхня сковороди може здаватися гладкою, насправді вона вкрита дрібними тріщинами та вибоїнами. Коли ви смажите білок, як-от яєчний чи м’ясо, він зазнає трансформації, яка зв’язує продукт з металевою поверхнею. Саме щоб запобігти цьому, люди змащують сковороду жиром.
Як повідомляв раніше УНІАН, як приготувати ідеальні яйця без олії. Експерт з яєць Генрі О'Коннор порадив замість будь-якого жиру додати в гарячу сковороду ложку жирних вершків. За його словами, потрібно дати вершкам закипіти, а потім розбити яйця і смажити, поки білки не схопляться. У результаті ви отримаєте золотисті краї, ніжний білок і насичений, маслянистий жовток.
Також ми писали про простий лайфхак, який можна використати, щоб посмажити яєчню. Йдеться про приготування в мікрохвильовій печі. Експерт Том Ферріс зазначив, що метод полягає всього лиш у тому, щоб контролювати, аби яйця залишилися м’якими та не стали гумовими.