Перформанс влаштували художники галереї "Гангрена"/ фото "Гангрена" / Facebook

Жителі Львова стали очевидцями дивного перформансу - кілька молодих хлопців центральними вулицями міста носили труну, в якій сиділа гола дівчина.

Відео появилось в Instagram-акаунті Lviv_lives.

На ньому видно, як в труні сидить дівчина з різнокольоровим волоссям, тримаючи пластиковий стаканчик в руках. Перформанс проходив у центрі Львова - на Площі Ринок і вулиці Вірменській - серед білого дня, коли там було багато перехожих і туристів, яких неабияк здивувала така "акція".

Відео дня

Користувачі соцмереж були обурені хуліганськими діями молодих людей:

"Боротьба за права перетворюється на цирк виродків", "Це нова реклама похоронного бюро", "Дурнів вистачає скрізь", "Культурна столиця...", "Це не мистецтво, а мука для психіки", "Мізків явно не вистачає".

Читайте такожГола жінка вела пряму трансляцію в ефірі телеканалу "Україна" (відео)

А одна з користувачок впізнала в дівчині свою однокласницю Надю, зазначивши, що вона художниця і часто влаштовує різні перформанси.

Також ЗМІ повідомляють, що перформанс влаштували художники галереї "Гангрена", яка знаходиться поряд з відомим вірменським кафедральним собором.

Співорганізатор галереї Олег Гердій пояснив ресурсу Galnet концепцію цього перформансу:

"Життя і свобода. Перемога над межами і смертю. І просто розвага і самореклама. І, як записано в концепції галереї, випробування меж здорового глузду і терпіння громадськості", - зазначив він.

Що відомо про галерею "Гангрена":

23 жовтня 2020 року на вулиці Вірменська, 25 у Львові відкрили галерею "Гангрена", де свої роботи могли представити різні художники.

За словами Олега Гердія, "Гангрену" створили, щоб дати шанс будь-яким неординарним художникам показувати свої роботи. За його словами, галерея повинна була стати "не тільки виставковим центром, а й чудовим місцем для незвичайних зустрічей і знайомств".

Нещодавно стало відомо про закриття галереї. Нібито представники церкви поскаржилися на неординарну, експресивну і дивну галерею, і тепер влада міста закриває художній простір. Тому художники вирішили привернути увагу "до беззаконня".

7 червня відбудеться остання виставка в цій галереї.