Після отриманих послуг клієнтка заявила про порушення карантину в поліцію / Фото: ua.depositphotos.com

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області оштрафував на 17 тис. грн перукарку, яка працювала під час карантину.

Як передає кореспондент УНІАН, це випливає з відповідної ухвали суду.

У ній сказано, що до суду надійшли матеріали про вчинення правопорушення, передбаченого ст. 44-3 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Відео дня

Згідно з матеріалами, жінка, перебуваючи в салоні, надавала перукарські послуги, порушивши таким чином відповідну постанову Кабінету міністрів України від 8 квітня, що забороняє в період карантину вести зазначений вид діяльності.

Перукарка в судовому засіданні свою провину визнала частково, заявивши, що надала послуги лише самим співробітникам салону.

Читайте такожВ Австралії після послаблення карантину серфери ринулися на пляжі (фоторепортаж)

Разом із тим, згідно зі свідченнями громадянки, яка працює барменом, 15 квітня вдень вона прийшла до салону, щоб отримати послуги майстра манікюру та перукаря.

Зазначені послуги клієнтка отримала, після чого повідомила до поліції про правопорушення.

«До матеріалів справи долучено фотографії, згідно з якими вхідні двері перукарні відкриті, людям надаються послуги», - сказано в постанові.

Зазначається, що, таким чином, порушено режим карантину, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні правила та норми, передбачені законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» тощо.

Вивчивши матеріали, суд застосував до порушниці адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн, а також - 420,2 грн судового збору.

Як повідомляв раніше УНІАН, у Тернополі чоловік з підтвердженим коронавірусом напився й пішов гуляти містом.