В останні місяці в Росії кожен день відбувається якась Карибська криза, у якій, як відомо, "замість Куби - Україна", а Путін замість Кеннеді, тільки молодший і красивіший, - але Суперкарибська Суперкриза, спровокована нещодавнім нападом команди українського пошуково-піратського корабля "Донбас" на матінку російської журналістки Маргарити Симоньян, стоїть у цьому ряду дуже великим особняком, і ось чому.

Віроломне вторгнення до Росії українського корабля під протизаконною назвою "Донбас" було обставлено дуже підступно, тому що він взагалі нікуди не вторгався, і вже тільки ця обставина не могла не насторожити міжнародну громадськість Кремля, адже цілі провокаторів були зовсім інші, але Росія на них не піддалася. "Росія атакувала "Донбас", "Путін віддав наказ на захоплення "Донбасу", "Кремль потопив "Донбас", - зі здриганням цитують у росЗМІ уявні заголовки західної преси, яких, на щастя, вдалося уникнути. Світ стояв на порозі ядерної війни, але Росія знову врятувала його.

Крім цього, Росія звільнила світ від коричневої чуми.

Відео дня

"Донбас" був пасткою набагато більш витонченою, ніж про це заведено думати. "Плавуча спальня": що відомо про корабель України, який влаштував провокацію в Керченській протоці? - бив тривогу російсько-донецький політолог Корнілов. - Там дуже багато спальних місць". Полундра! Варто було б російським морякам затримати український корабель і ступити на його борт, як вони були б розтягнуті командою "Донбасу" по численних спальнях, що мають спеціальне зворотно-поступальне обладнання країн НАТО, і сильно знижені там на міжнародній арені, і не танцювати б їм більше гордий матроський танець "Яблучко". На кращий в світі російський флот була б кинута така тінь, що в рідну гавань не повернувся б уже ніхто...

Зловісний "Донбас" набігав на Крим, захоплюючи там невільників, вантажі спецій, одноногих папуг, пляшку рому, йохохо

"Донбас" - піратський корабель, метою якого було посягання на Крим, констатував депутат Держдуми "від Кримського регіону" якийсь Шеремет: "Було б чесно, якби український флот змінив прапори і замість нинішнього поставив піратський чорний з черепом людини і кістками", і не просто черепом людини, а черепом російської людини! Неодноразово зловісний "Донбас" набігав на Крим, захоплюючи там невільників, вантажі спецій, слонів, золотішко, серебрішко, піастри, маркітантські човни, одноногих папуг, пляшку рому, йохохо, відключаючи кримчанам електрику і воду. Піратами був кілька разів убитий і повішений на Кримському мосту пан Аксьонов, який не віддавав карту.

Але цього разу головорізи піратської хунти вирішили замахнутися на святе, поглумившись над матінкою знаменитої російської журналістки Маргарити Симоньян.

Матінка Маргарити Симоньян давно приваблювала українських моряків, але навряд чи вони про це знали, поки сама Маргарита не злила інформацію в стані афекту. Бачачи, що пошуково-піратський корабель хунти швидко рухається по Азовському морю в бік Підмосков'я, Симоньян написала в "Твіттер": "Почалося, чи що? Матінко, не підведи". І матінка не підвела: цілий день пірати "Донбасу" нишпорили по підмосковних особняках у пошуках матінки Симоньян, виробляючи немислимі розорення і потраву колодязів, але все було марно... Несолоно сьорбавши, карателі повернулися на базу.

Викрадення матінки Маргарити Симоньян піратами "Донбасу" замовив особисто Байден

Так навіщо ж корабель "Донбас" напав на Росію, адже з самого початку було ясно, що в нього не вистачить сил для окупації й утримання такої великої території? Секрет цієї витонченої операції розкрила російська преса. "Корабель ВМС України несподівано зупинив підготовку провокації в Керченській протоці і змінив курс після дзвінка президенту України Володимиру Зеленському із Вашингтона, - пояснила російська преса. - Це схоже на цікавий збіг". А ось іще цікавіший збіг: "Літак-шпигун США з'явився над Чорним морем після провокації українського корабля". Таким чином, не доводиться сумніватися в тому, що викрадення матінки Маргарити Симоньян піратами "Донбасу" замовив особисто Байден, якому був потрібний новий важіль для тиску на Володимира Путіна у ході подальших переговорів.

Але не тут-то було!

Наступного дня російські ЗМІ повідомили тривожну новину: "Два пасажирських літаки помітили таємничий об'єкт над Сочі. Сталася нештатна ситуація". Поза всяким сумнівом, таємничим об'єктом був "Донбас". Провокації української хунти вийшли на новий рівень.

Василь Рибніков