В Одесі планують за допомогою квадрокоптерів відстежувати собак для вилову / фото ua.depositphotos.com

В Одесі комунальники хочуть закупити квадрокоптери для стеження за бездомними собаками.

Про це стало відомо сьогодні, 7 лютого, під час засідання постійної комісії з питань екології, запобігання НС та ліквідації їх наслідків, зв'язку та інформаційних технологій Одеської міської ради.

Зокрема, на засіданні обговорювався проект муніципальної програми на 2022-2027 роки, в якій йдеться про регулювання популяції бродячих собак. Як з'ясувалося, програмою передбачено закупівлю квадрокоптерів.

Відео дня

Голова комісії Богдан Гіганов висловив здивування щодо цих намірів комунальників.

"Я взагалі не розумію, як це працюватиме. Як квадрокоптер допоможе відстежувати собак?" - сказав Гіганов.

Присутній на засіданні чиновник профільного підрозділу мерії пояснив, що квадрокоптери необхідні для полегшення роботи екіпажів, які займаються виловом тварин. За його словами, коли собака тікає в очерети, наприклад, в районі Чорноморки або Куяльника, її складно відстежити.

Передбачається, що працівник муніципального центру екологічної безпеки за допомогою дрона відстежуватиме кожну собаку і передаватиме інформацію про її пересування рацією іншому працівнику - безпосередньому ловцю.

Читайте такожУ Німеччині жінки покусалися через собакРаніше УНІАН писав, як у Британії собаку врятували з болота за допомогою сосиски та дрона. Тварину знайшли на небезпечних мулистих мілинах, де незабаром мав початися приплив, і аби виманити її, знадобилися сучасні технології.

Вас також можуть зацікавити новини: