Дитинча дюгоня Маріум померло від проковтування пластикових відходів / фото Facebook/Baiji

Восьмимісячний дюгонь помер від проковтування пластикових відходів і шоку.

Про це пише theБабель з посиланням на ITV News.

Читайте такожУ Таїланді морську корову-сироту навчили обійматись з людьми (відео)

Відео дня

Експертизу, що розкрила причини смерті, провели біологи. Вони дбали про дитинча на імʼя Маріум після того, як знайшли його біля берега Таїланду кілька місяців тому. Імовірно, дюгонь залишився без матері. Ветеринари та добровольці виходили в море на каное, щоб годувати Маріум, до 15 разів на день, а також перевіряли її здоров'я.

Вона стала популярною серед жителів і туристів, коли в соціальних мережах з'явилися фото та відео біологів, які обіймали її та годували молоком і водоростями.

За словами генерального директора Департаменту морських та прибережних ресурсів Таїланду Джатупорн Буруспат, минулого тижня Маріум була знайдена з травмами, які могли з'явитися внаслідок переслідування та нападу з боку самця дюгоня. Її доставили на лікування в басейн на острові Либонг у провінції Крабі. Але сьогодні з'явилося повідомлення про її смерть.

Розтин показав велику кількість пластикових відходів у кишківнику Маріум, які призвели до гастриту й зараження крові.

У соцмережах висловлюють жаль з приводу загибелі тварини.

"Прощавай, маленька принцесо, Маріум! Ти була суперзіркою #conservation. Дуже боляче дивитися, яка ти помираєш через зневагу людей до довкілля. Всі ми винуваті, оскільки кожен пластиковий пакет, дрібничка, пляшка десь вбивають тварину", - написали у Twiiter з університету Prince of Songkla.

У Південному Таїланді залишилося всього 250 дюгонів.