Ілюстрація / REUTERS

Офіс президента та Кабінет міністрів закликали внести ветеринарні магазини, клініки й аптеки до переліку закладів, які працюватимуть на період введеного карантину в Україні.

Про це йдеться у заяві операторів ринку догляду за домашніми улюбленцями у Facebook.

Читайте такожЗоозахисники порахували, скільки ведмежат народилося в Україні цієї зими (фото)

Відео дня

«…звертаємося до влади з вимогою включити ветеринарні клініки та аптеки, зоомагазини та інші спеціалізовані точки продажу товарів для котів, собак, домашніх гризунів і птахів та інших домашніх тварин до списку підприємств, що продовжать роботу на час урядових обмежень, у зв'язку із пандемією COVID-19», – йдеться у тексті заяви.

За інформацією компаній, в Україні проживає понад 8 мільйонів котів та собак; понад 50% продукції для домашніх тварин українці купують саме у спеціалізованих магазинах.

При цьому автори звернення зауважують, що у низці країн Європи, зокрема Франції, Італії та Латвії, зоомагазини включили до такого переліку, а американський Amazon визначив корм для тварин як життєво необхідний товар.

Як повідомляв УНІАН, в Україні зафіксовано 26 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. У світі на коронавірус захворіли близько 244,5 тис. людей, одужали понад 86 тис. осіб, померли понад 10 тис. осіб.