Ілюстрація REUTERS

Міністерство охорони здоров’я спростовує інформацію свого лютневого інформаційного листа, у якому застерігали уникати контактів з тваринами, які нібито можуть інфікувати коронавірусною інфекцією людину.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Читайте такожВ Одеській області затримано браконьєрів зі 150-кілограмовою червонокнижною білугою (фото)

Відео дня

«У зв’язку з цим МОЗ України повідомляє: у світі справді немає лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом від домашніх тварин», – йдеться у заяві.

МОЗ пояснює, що бюлетень був розроблений попередниками й за матеріалами Червоного Хреста станом на січень-лютий. У міністерстві зауважили, що важливо передовсім дотримуватися гігієни та соціальної дистанції.

Також дистанцію треба дотримуватися і при вигулі тварин, уникати контакту з дикими тваринами, обробляти лапи домашніх улюбленців після прогулянки і контакту з іншими домашніми або свійськими тваринами.

«МОЗ закликає під час карантину особливо відповідально ставитися та піклуватися про всіх членів родини, зокрема і про чотирилапих улюбленців, які для багатьох є невід’ємною частиною сім’ї», – пише прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, через пандемію коронавірусу 25-та Українська антарктична експедиція не змогла дістатися до станції «Академік Вернадський».