Томатні медузи Crambione cf. Mastigophora заполонили пляжі Коронг Коронг \ @SheldonRey

На півдні Філіппін прибережні води пляжів заполонили тисячі рожевих (томатних) медуз через відсутність туристів у зв'язку з коронавірусом і каранатином.

Читайте такожЗ глибин океану на пляж винесло незвичайну медузу (фото)

Таке яскраве і незвичайне видовище зняв на відео морський біолог Шелдон Рей Боко з австралійського Університету Гріффіта, повідомляє ТСН з посиланням на Newsweek. У своєму "Твіттері" він написав, що томатні медузи Crambione cf. Mastigophora заполонили пляжі Коронг Коронг у муніципалітеті Ель-Нідо, на півночі Палавана.

Відео дня

Зазвичай медузи з'являються в місцевих водах у кінці січня або в лютому, однак через поєднання різних природних факторів в цьому році з'явилися медузи на острові лише в березні.

Як повідомили в Департаменті навколишнього середовища і природних ресурсів Філіппін, медуз регулярно приносить в затоку Коронг Коронг океанічна течія. А оскільки місцеві жителі сидять по домівках на карантині, тварини залишилися недоторканими і стали процвітати на порожніх пляжах.

Також однією з причин "цвітіння" медуз могло бути і зміни клімату, оскільки медузи краще розмножуються у водах з більш низьким рівнем кисню, а надмірний вилов риби допомагає їм позбутися конкурентів за їжу і потенційних ворогів.

Так, в минулому місяці тисячі медуз Crambione mastigophora вимило на пляж острова Лабуан, недалеко від Борнео.

Як повідомляє видання, в 2007 році масштабне "цвітіння" зареєстрували в Ірландії. Того року лілові медузи викликали задуху більш ніж 100 тис. лососів. А в 1999 році з острова Лусон на Філіппінах вивезли 50 вантажівок з медузами, коли по всьому острову через них відключилася електрренергія. За даними влади, медуз засмоктало в механізми електростанції, розташованої недалеко від столиці Філіппін - Маніли.