Коронавірусу у київській воді не виявили / REUTERS

Київську воду перевірили на наявність коронавірусної інфекції.

Про це повідомили у "Київводоканалі".

Як зазначається, у липні-серпні було відібрано 30 зразків стічних вод у 5 містах України, в тому числі - в столиці. 

Відео дня

"Для дослідження відбирали композитні проби стічних вод, що надходять на очисні споруди, а також проби вод після очистки. Аналіз проводила генетична лабораторія Diagen, розташована у Києві. SARS-COV-19 не було виявлено у жодній з проаналізованих проб, як у неочищених, так і в очищених водах. Ці дані будуть передані в базу даних NORMAN як науковий внесок України", - розповіли на у прес-службі підприємства.

Там також уточнили, що з урахуванням погіршення епідситуації в країні актуальним є повторне дослідження. І запевнили, що на об`єктах "Київводоканалу" жодних відхилень у якості як питної води, так і стоків, виявлено не буде.

"Наша Бортницька станція аерації працює в штатному режимі з дотриманням умов гігієни та техніки безпеки праці", - йдеться у повідомленні.

Коронавірус і вода: що кажуть у ВООЗ

  • У Всесвітній організації охорони здоров'я зазначають, що коронавірус у воді не живе та легко піддається окисленню, а дезінфекція на етапі водопідготовки знищує будь-які віруси.
  • Також ВООЗ зазначає, що "на сьогодні немає жодних доказів того, що вірус COVID-19 передається через каналізаційні системи, з очищенням стічних вод або без них". 

Коронавірус в Україні: статистика