Компанія має намір перейти на європейську систему моніторингу та звітності викидів, якої в Україні ще немає

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест" розробить дорожню карту зі скорочення викидів в Україні.

Читайте такожУ "Метінвесті" мають намір використовувати водень для зниження шкідливих викидів в атмосферуЯк передає кореспондент УНІАН, про це на міжнародному форумі в Києві "Декарбонізація сталевої індустрії: виклики для України" повідомив генеральний директор компанії "Метінвест" Юрій Риженков.

"Напрямки, в яких ми працюємо - це, в першу чергу, декарбонізація. У нас в активній розробці Дорожня карта, яка дозволить скоротити викиди", - сказав він.

Відео дня

Також за словами Риженкова, компанія має намір перейти на європейську систему моніторингу та звітності викидів, якої в Україні ще немає. Крім того, компанія впровадить передові технології з виробництва екологічно нейтральної сталі.

Довідка УНІАН. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні та одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини й сталі.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).