Сміття нібито привезли з іншої області / фото НПУ

На Рівненщині у звалищі сміття, привезеного із сусідньої області виявили пробірки для забору аналізів для визначення коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

«Голова Демидівської ОТГ повідомив поліцію, що поблизу села Копань невідомі викинули побутове сміття. За попередньою інформацією, орієнтовно 20 тонн побутових відходів привезені з іншої області. Серед них правоохоронці також виявили використані пробірки для визначення коронавірусу», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування.

Наразі вирішується питання про утилізацію відходів комунальними службами місцевої громади.

Читайте такожНаслідки пандемії: рукавички та маски заполонили Середземне море (фото)

Своєю чергою, видання «Рівне вечірнє» повідомило, що виявлене на Рівненщині сміття привезли із Львівської області.

«Під час огляду сміття вдалося знайти докази того, що його привезли зі Львова – виявили накладні, квитанції, договори, найбільше, що обурює у знахідці, це використані пробірки на тестування COVID-19», — йдеться у повідомленні.

Водночас, заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак заявив, що львівські перевізники ТПВ не транспортують відходи на Рівненщину, однак мерія ретельно перевірить цей випадок.

«Наразі я хочу сказати, що в той бік ми сміття не возили і не возимо. Ми завжди по кожному випадку, який стає нам відомий, проводимо розслідування. В даному випадку, завтра вже зранку на місце виїжджають представники департаменту ТПВ, які по сміттю, чеках, документах зможуть зрозуміти чи це сміття зі Львова чи ні», — заявив він.