Науковцям зі Стенфордського, Каліфорнійського та Гавайського університетів  вдалось зафільмувати горбатих китів під час годування своїх малюків.

Щороку майже 100 тисяч китів повертаються у теплі води Мауі для перезимівлі. Там великі ссавці народжують і доглядають за своїми дитинчатами, допоки ті не підростуть для майбутньої міграції.

Читайте такожМайже магія: пляжі у Мексиці "загорілися" блакитним сяйвом (фото)

Дослідницька група хотіла дізнатися, як часто і довго годують самки малюків. Для цього вони використали низку технологій: встановили акустичні рекордери, акселерометри, датчики тиску і, звісно ж, камери, які прикріпили до 7 дитинчат через присоски. Також вчені використали дрони, аби спостерігати китів зверху.

«Це доволі унікальні й рідкісні кадри, що ми їх отримали. Це дозволяє нам кількісно оцінити годування», – пояснили автори проекту.

Як повідомляв УНІАН, внаслідок пожеж у Чорнобильській зоні жоден критичний об'єкт інфраструктури не постраждав, а підприємства, що входять до сфери управління Державного агентства з управління зоною відчуження (ДАЗО), задіяні в боротьбі з пожежами - працюють у штатному режимі.