У Голій Пристані відбувся фестиваль кавунів / Скріншот, ТСН

У місті Гола Пристань на Херсонщині традиційно відбувся фестиваль "Український кавун - солодке диво", де визначили «баштанних рекордсменів» цього року.

Читайте такожУ Дніпрі конфлікт через кавуни закінчився різаниною (відео)

Як йдеться у сюжеті ТСН, свято вже 16 років поспіль є своєрідним підсумком баштанного сезону. Фермери і вчені аналізують, які сорти дали найкращі врожаЇ. А гості фестивалю – роблять із кавунами все, що можна: катають, дегустують, ріжуть і навіть п’ють.

Відео дня

Цього року найбільший гарбуз важить понад 34 кілограми, диня – майже 6 із половиною, кавун – 31 кілограм 800 грамів. Висока вага рекордсменів означає, що сезон цього року непоганий. Але – не ідеальний. Бо були часи, коли найбільший кавун важив 43 кілограми.

Власник цьогорічного кавуна-рекордсмена, фермер Василь Теличко розповідає, як працював над ним:

"Треба вчасно посадити, дивитися на погодні умови, поливати, доглядати. Ми добрива не кидаємо. Там трішки азоту додали, щоб він лише стартонув, – і все".

Тиждень тому закупівельна ціна на кавуни дуже впала, кажуть фермери. Кавуни з поля коштують 60 копійок за кілограм. А це означає, що пік сезону вже настав, і ціна на ринках має знизитись.