За словами Арахамії, прийняти документ на цьому тижні не вийде / УНІАН

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прогнозує, що Верховна Рада України на цьому тижні продовжить розгляд законопроекту про ринок землі у другому читанні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час брифінгу.

«Там багато поправок, ми не встигнемо (прийняти законопроект цього тижня - УНІАН), ми просто почнемо. Я маю на увазі не проголосуємо і приймемо, а маю на увазі, що у розгляд зможемо увійти», - зазначив депутат.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який впроваджує ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що громадяни інших держав та іноземні компанії отримають право купувати українську землю, тільки якщо на це дасть згоду український народ на референдумі.

Читайте такожМилованов впевнений, що українці вже готові до реформування землі

Раніше перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко висловив сумніви, що до кінця поточного року Верховна Рада ухвалить закон про ринок землі.

Він нагадав, що до законопроекту надійшло понад 4 тисяч поправок, з яких, згідно з інформацією депутатів, більше 3 тисяч будуть виноситися на підтвердження, а «це приблизно по 2 хвилини на правку, і це 6 тисяч хвилин... або приблизно 100 пленарних днів».