Ілюстрація REUTERS

Оператор аграрного сектора України Публічне акціонерне товариство "Аграрний фонд" почало працювати з аграрними розписками.

Читайте такожПрибуток сільгосппідприємств може скоротитися більш ніж на 40%, - експерт

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

Як наголосив в. о. голови правління "Аграрного фонду" Іван Баришев, аграрні розписки зручні для аграріїв, оскільки використовувати інструмент можуть господарства, незалежно від розміру та спеціалізації.

"Для нас це надійний спосіб забезпечити виконання агровиробниками своїх зобов'язань. Ми будемо застосовувати всі механізми, які полегшують співробітництво аграріїв з Аграрним фондом і роблять його прозорим", - цитує прес-служба Баришева.

Довідка УНІАН. Аграрна розписка - товаророзпорядчий документ, що фіксує безумовне зобов'язання боржника, яке забезпечується заставою у вигляді майбутнього врожаю. За аграрною розпискою позичальник може розрахуватися або грошовими засобами, або постачанням сільськогосподарської продукції.

Довідка УНІАН. ПАТ "Аграрний фонд" було створено у 2013 році. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його переробки.