Ілюстрація REUTERS

В Україні зараз працює 83% ресторанів, які відновили свою роботу після послаблення карантину, а їх продажі зросли до 70% від докарантинних значень.

Читайте такожВиручка ресторанів в Україні в травні склала 50% від докарантинних показників

Про це повідомляється на сайті онлайн-платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

Відео дня

Згідно з повідомленням, за 100% аналітики прийняли останній день перед початком карантину – 12 березня. Через місяць, станом на 12 квітня, в Україні працювало тільки 32% закладів, а їх продажі впали до 22%. Станом на 12 травня в Україні відновили роботу вже 44% закладів, а їх обороти зросли до 32% від докарантинних значень.

Зазначається, що за три місяці карантину прибуток ресторанів скоротився в 3,5 раза.

Рестораторам потрібно переглянути асортимент меню, можливо концепцію, ціни, порції, і зорієнтуватися, як адаптуватися до нового ринку. Заклади, які виживуть, найімовірніше зможуть вийти на показники початку 2019 року не раніше наступного року", - наводяться в повідомленні слова СЕО компанії по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster Родіона Ерошека.

Як повідомляв УНІАН, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

З 11 травня Кабінет міністрів дозволив роботу кафе і ресторанів на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами.