Ілюстрація REUTERS

Виробництво продукції сільського господарства в Україні за перше півріччя 2020 року скоротилося на 18,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Читайте такожВ Україні рекордно подорожчали яблука: що стало причиною

Про це свідчить огляд економічної активності за перше півріччя Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Відео дня

Як зазначено в огляді, виробництво рослинницької продукції скоротилося на 56,8%, а тваринницької - на 2,2%.

Зазначається, що, зокрема, в червні відбулося значне скорочення обсягів виробництва сільгосппродукції - на 40,6% в річному вираженні.

Серед основних причин скорочення продукції рослинництва Мінекономіки називає зменшення попиту на продукцію агропромислового комплексу в країнах-торговельних партнерах через карантин, а також низьку врожайність більшості с/г культур в порівнянні з минулим роком. Скорочення продукції тваринництва пояснюється високою затратністю вирощування великої рогатої худоби, а також адаптацією підприємств до нових умов господарювання (зокрема, виробників м'яса птиці).

Як повідомляв УНІАН, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оцінило падіння ВВП України в першому півріччі в 6,5%.